Leeuwarden 52 nieuwe huurappartementen rijker

  8 september 2020

  In Leeuwarden aan het Zuidvliet staan 52 nieuwe sociale huurappartementen te schitteren.

  Met deze nieuwe aanwinst verruimen we het aanbod duurzame sociale huurappartementen in de stad. Dit is hard nodig door de hoge vraag naar sociale huurwoningen. Het betreft een investering van bijna 9 miljoen euro.

  “We zijn erg blij met de nieuwe huurappartementen welke tegen een sociale huurprijs worden verhuurd. In Leeuwarden hebben we de langste zoekduur voor onze woningzoekenden. Nu kunnen we weer 52 woningzoekenden blij maken met een nieuwe huurwoning”, aldus onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra.

  Markant, duurzaam en betaalbaar

  Het nieuwe appartementengebouw is een markant gebouw geworden. Het Vliet is een verzamelplaats van diverse bouwwerken. Van oude pakhuizen tot jaren ’70 appartementen. Door de architectuur past het nieuwe gebouw, met de mooie hoofdentree in het midden, goed in de straat. De appartementen zijn zonder gasaansluiting gebouwd. De nieuwe bewoners koken op elektra. De zonnestroom van de zonnepanelen wordt ook ingezet voor de elektra in de algemene ruimtes.

  Verschillende indelingen

  De 52 appartementen zijn geschikt voor kleine huishoudens, oud en jong. Op de begane grond zijn vier appartementen. Op de vier woonlagen zijn 48 appartementen te vinden welke bereikbaar zijn met een lift. Ieder appartement heeft een eigen fietsenberging en mogelijkheid tot een parkeerplaats op eigen terrein. De appartementen hebben verschillende indelingen. Ze hebben allen een open keuken, ruime woonkamer en twee slaapkamers.

  Betaalbaar 

  De huizen worden verhuurd vanaf €550 per maand. Hier komen nog servicekosten bij. Met deze betaalbare huurprijs hebben huurders recht op huurtoeslag zodat ook mensen met een smalle beurs de appartementen kunnen huren. De komende drie weken worden de appartementen te huur aangeboden op ons woningaanbod