Modernisering 41 huurwoningen op Schiermonnikoog

  29 januari 2019

  FH Gassaustraat, Schiermonnikoog

  FH Gassaustraat, Schiermonnikoog

  Wij zijn gestart met het moderniseren en verduurzamen van huizen op Schiermonnikoog. In totaal gaat het om 41 huurhuizen in diverse straten.

  Veel voorkomende werkzaamheden zijn het vernieuwen van keukens, badkamers en toiletten. Daarnaast nemen wij als het sociaal verhuurbedrijf energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. De planning is om de verbeteringen in mei 2019 af te hebben. 

  In 2018 hebben deze huurwoningen al een schilderbeurt gekregen en is het glaswerk (HR++) vernieuwd. Nu worden in de woningen waar nodig keukens, badkamers, toiletten en meterkasten vervangen. Met het oog op energiebesparing krijgen alle huizen muurisolatie, als dat nog niet aanwezig is. Bovendien komen er op zoveel mogelijk daken zonnepanelen te liggen. 

  Houten woningen 

  Bij de houten woningen vervangen wij de bestaande houten buitenwanden door onderhoudsvrije platen in dezelfde kleur. Deze platen krijgen een houtmotief. De betimmering aan de buitenkant van de dakkapellen en de windveren maakt plaats voor kunststof. 

  Planning 

  Het werk vindt volgens planning plaats van 21 januari tot en met mei 2019. Later dit jaar voeren wij dezelfde soort werkzaamheden uit bij nog eens 55 huurhuizen op Schiermonnikoog. 

  Informeren huurders 

  Van tevoren bezochten wij onze huurders thuis met de aannemer. Tijdens dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat wat er gedaan wordt en op welk moment het werk gebeurt. Ook is er aandacht voor hoe de bewoners zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met de modernisering en verduurzaming van de 41 woningen besteden wij 1,3 miljoen euro inclusief BTW op Schiermonnikoog. Zo werken wij als het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt. 

  Buterblom, Schiermonnikoog