Nieuwe investering van € 3,6 miljoen in Leeuwarden

  21 november 2019

  Fennenplein 12 hoog, Leeuwarden

  Fennenplein 12 hoog, Leeuwarden

  Zestig appartementen aan het Fennenplein krijgen onderhoud en meer kwaliteit. Na eerdere investeringen in Leeuwarden dit jaar gaat het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw aan de slag in de Friese hoofdstad.

  Van november 2019 tot en met juni 2020 zijn er werkzaamheden aan zestig appartementen aan het Fennenplein. Het werk bestaat onder andere uit het vervangen van keukens, badkamers en toiletten. Ook neemt WoonFriesland energiebesparende maatregelen. 

  Eerder dit jaar zorgde WoonFriesland in Leeuwarden al voor modernisering van woningen aan de Rixtwei, in de wijk Huizum en aan De Kei in de wijk Bilgaard. Het project aan De Kei is net afgerond. Net als bij De Kei wordt aan het Fennenplein ingezet op zo min mogelijk overlast. Mevrouw Tineke Schipper van De Kei vertelde ons: “Ondanks het lawaai is het mij gemakkelijker gemaakt door alle werknemers zoals de mensen van de asbest, de timmermannen, de elektriciens, de ramenzetters en de schilders. Allen hebben hun best gedaan om begrip te hebben voor de overlast die zij veroorzaakten en hebben rekening gehouden met mijn persoonlijke wensen. Waarvoor grote waardering van mij. Mocht er ooit weer werk gedaan moeten worden aan de flat dan zou ik graag deze mensen terug zien”. 

  Het werk aan het Fennenplein betreft de nummers 2 tot en met 120. Vanaf maandag 21 oktober begint het sociaal verhuurbedrijf met voorbereidende werkzaamheden. Dit duurt drie dagen. Op maandag 11 november gaat het werk vervolgens van start in de eerste van de zestig appartementen. De totale kosten van het project bedragen 3,6 miljoen. 

  Gasloos 

  Binnenin de woningen worden alle oude badkamers en toiletten vervangen. Waar dat nodig is, geldt dat ook voor de keukens. Daarnaast komen de individuele gasaansluitingen te vervallen. Bewoners gaan straks over op elektrisch koken en voor het warme water krijgen ze een elektrische boiler. Ook komt er betere mechanische ventilatie en betere (vloer)isolatie. De meterkasten worden vervangen en in de hal komt een rookmelder. Waar asbest in de woning zit, wordt dat verwijderd. 

  Buitenkant van de woningen

  Aan de buitenkant van de woningen worden de deuren en de dakbedekking vervangen. Enkel glas en oud dubbel glas maakt plaats voor beter isolerend HR++ glas. De panelen in de kozijnen worden vervangen door beter isolerende panelen. In de centrale hal komt een nieuwe intercom met videofoon. Hiervoor krijgen bewoners een intercomtoestel met videoscherm. Wanneer alle woningen op dezelfde verdieping klaar zijn, wordt de galerij opgeknapt. De wanden en galerijhekken krijgen daarbij een schilderbeurt. Ook komt er energiezuinige ledverlichting in de portiek. 

  Informeren huurders 

  Voorafgaand aan het werk krijgen alle bewoners thuis bezoek van WoonFriesland en de aannemer. Bij dat bezoek ontvangt iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat beschreven welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook kunnen huurders daarin lezen hoe zij zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Naast het appartementencomplex komt een Informatiepunt WoonVragen te staan, waar bewoners terechtkunnen met hun vragen. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met deze kwaliteitsverbetering investeert het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw in Leeuwarden. Zo werkt het verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.