Oplevering 37 nieuwbouwwoningen in Drachten

  24 mei 2018

  Onlangs ontvingen de eerste huurders in de wijk De Bouwen in Drachten de sleutel van hun nieuwbouwwoning.

  Het afgelopen jaar bouwden wij hier 37 nieuwe huurwoningen. De investering die wij hiervoor gedaan hebben betrof 5 miljoen. Met dit project sluiten wij, als het sociaal huurbedrijf, de herstructurering in de buurt af.

  De nieuwe woningen hebben allemaal twee verdiepingen en drie slaapkamers. Bovendien zijn ze voorzien van zonnepanelen en hebben ze energielabel A++. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Tijdens de kijkmiddagen was de belangstelling groot. 

  Herstructurering de Bouwen

  Om de nieuwbouwwoningen in De Bouwen te realiseren, hebben wij in 2015 veertig huurwoningen gesloopt aan het Burefen, De Vore, De Schoven en De Vlasakkers. Het nieuwbouwproject is onderdeel van een grootschalige herstructurering in wijk De Bouwen. De afgelopen jaren hebben wij hier al eerder 167 nieuwe woningen gebouwd en 57 woningen gemoderniseerd en verduurzaamd. 

  Goed en betaalbaar wonen in Drachten

  In Drachten blijven wij werken aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Zo gaan wij, als het sociaal huurbedrijf bijvoorbeeld aan de slag met kwaliteitsverbeteringen in De Bouwen Noord. Daarnaast zijn wij met de gemeente in overleg over het bouwen van appartementen aan ’t Suderhiem.