Start woningverbetering in Ooststellingwerf

  10 oktober 2018

  144 huizen in Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha en Bakkeveen duurzamer en meer comfort.

  In Oosterwolde en Appelscha zijn wij gestart met werkzaamheden om de kwaliteit en de energiezuinigheid van 66 woningen te verbeteren. Later dit jaar en vanaf begin januari 2019 voeren wij als het sociaal verhuurbedrijf dezelfde soort werkzaamheden uit in Haulerwijk, Bakkeveen en elders in Oosterwolde. In totaal gaat het om 144 woningen. Wij investeren hiermee 5 miljoen euro incl. BTW in de gemeente Ooststellingwerf en Opsterland. 

  Project Oosterwolde/Haulerwijk 

  De werkzaamheden in Ooststellingwerf, zijn verdeeld over twee projecten: Oosterwolde/Haulerwijk (65 woningen) en Oosterwolde/Appelscha/Bakkeveen (79 woningen). De woningen in Oosterwolde en Haulerwijk krijgen een kwalitatief hoogwaardigere keuken, badkamer en toilet. De beglazing maakt plaats voor HR++ glas en er komen zonnepanelen op de daken. Daarnaast voeren wij bij deze woningen divers onderhoud uit, zoals schilderwerk en waar nodig wordt het voegwerk, de goten en gevelbekleding vervangen. 

  Project Oosterwolde/Appelscha/Bakkeveen 

  Ook de woningen die vallen onder het project Oosterwolde/Appelscha/Bakkeveen krijgen een betere keuken, badkamer en toilet. Er worden ook zonnepanelen geplaatst en in sommige woningen komen nieuwe kunststof kozijnen in plaats van houten kozijnen, met de daarbij behorend HR++ glas. Bovendien brengen wij in sommige woningen mechanische ventilatie of vloerisolatie aan. Verder vindt er bij deze woningen eveneens onderhoud plaats, zoals het herstellen van voegwerk. 

  Planning werkzaamheden 

  Het werk dat inmiddels is gestart in het kader van het project Oosterwolde/Haulerwijk vindt plaats in Oosterwolde aan de Hegen, Gijenham en de Logten. Naar verwachting zijn deze 29 woningen tegen de kerst klaar. Tussen half november en eind april zijn er werkzaamheden in Haulerwijk in 36 woningen in de G. de Vriesstraat, de Mr. van Ekstraat, de Ds. Groot Nibbelinkstraat en de Mr. van der Meistraat. In Appelscha is gestart met 37 woningen aan de Hoppesteegde en de Steegde. De verbeteringen aan 8 woningen in Bakkeveen in de gemeente Opsterland starten eind november. Vanaf januari tot en met april vindt er tot slot werk plaats in 32 woningen aan de Tjongerhof in Oosterwolde.