Verdere verduurzaming huurwoningen Leeuwarden

  17 januari 2018

  Corporatie investeert tot en met 2022 circa €156 miljoen in de Friese hoofdstad.

  In 2018 starten wij met het moderniseren van 96 huurwoningen aan de Boeierstraat in Leeuwarden. We pakken zowel de binnen- als de buitenkant aan en bieden huurders hiermee optimaal wooncomfort. Dit doen we om de kwaliteit en duurzaamheid van de woningen te verbeteren. De kwaliteitsverbetering aan de Boeierstraat is het zevende vernieuwingsproject in Leeuwarden sinds begin 2017. In totaal investeren we in de periode 2018-2022 circa €156 miljoen aan kwaliteitsverbeteringen, verduurzaming, onderhoud, nieuwbouw en leefbaarheid van huurwoningen in Leeuwarden. 

  In 2017 hebben wij in Leeuwarden al ruim 800 woningen aangepast. De aanpassingen deden we onder andere aan de Abeelstraat, Berkenstraat, Cederstraat, Dennenstraat, Esdoornstraat en Larixstraat. Maar ook de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg, Archipelweg, Soestdijkstraat, Pieter Stuyvesantweg en Werkmanslust. Vanaf 2018 starten opnieuw verschillende projecten; wij beginnen met 96 huizen aan de Boeierstraat. Ook hierbij spelen laagdrempelige en persoonlijke bewonerscommunicatie een belangrijke rol. Onder andere het bewonersboekje en het mobiele informatiepunt ‘Woonvragen’ maakt dat we als woningcorporatie makkelijk bereikbaar zijn; zowel voor als tijdens de werkzaamheden. 

  Investeren in de toekomst 

  Als sociaal verhuurbedrijf vinden wij het belangrijk om te investeren in de toekomst: “Het is van belang dat onze huurders profiteren van onze investeringen. Samen met hen werken wij aan een duurzame en betaalbare toekomst, bijvoorbeeld door zonnepanelen op daken aan te brengen”, aldus directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra. 

  WoonFriesland heeft samen met de gemeente Leeuwarden en De Bewonersraad afspraken gemaakt voor 2018. Deze samenwerking richt zich op de betaalbaarheid van het wonen, het verbeteren en verduurzamen van de woningen en het zorgen voor een goede integratie tussen wonen en zorg.