Verduurzaming in 88 appartementen in Leeuwarden

  19 februari 2019

  Rixtwei, Leeuwarden

  Rixtwei, Leeuwarden

  Wij zijn gestart met het moderniseren van 88 appartementen aan de Rixtwei in Leeuwarden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Ook nemen wij energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk is begonnen in januari en duurt tot en met juli 2019.

  De 88 appartementen aan de Rixtwei hebben de oneven nummers van 1 tot en met 175. In de appartementencomplexen krijgen de centrale hal en trappenhuizen een grote opknapbeurt. Alle wanden en plafonds worden geschilderd, de tegelvloer wordt vervangen en de oude brandwerende deuren worden vernieuwd. Het houten plafond in de entreehal maakt plaats voor een gipsplafond en krijgt nieuwe energiezuinige verlichting. Ook komt er een nieuw toegangscontrolesysteem. 

  Aan de binnenkant van de woningen 

  Binnenin de appartementen worden alle badkamers en toiletten vervangen en waar nodig ook de keukens. Alle woningen waar dat nog niet aanwezig is, krijgen centrale verwarming. Er komt betere mechanische ventilatie en de appartementen krijgen een rookmelder in de hal. Ook vervangen wij oude meterkasten. Waar asbest is, wordt dat verwijderd, als dat nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. 

  Aan de buitenkant van de woningen 

  Aan de buitenkant krijgen de appartementen een schilderbeurt. Bij alle woningen maakt de beglazing plaats voor beter isolerend HR++ glas. Waar nodig wordt oud voegwerk en houtrot hersteld. De balkonvloeren worden gecoat en hemelafvoeren worden nagelopen. Verder komt er nieuwe dakbedekking en komen er zonnepanelen op de daken te liggen. Voor de zonnepanelen brengen wij als sociaal verhuurbedrijf geen huurverhoging in rekening.

  Informeren huurders 

  Van tevoren kregen de bewoners thuis bezoek van ons met de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe onze huurders zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met deze kwaliteitsverbetering investeren wij 2,2 miljoen euro incl. BTW in Leeuwarden. Zo werken wij als het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt. 

  Voor - na