Webinar DreamHûs

  9 juli 2021

  Vanmorgen hielden de bedenkers van DreamHûs, WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Bewonersraad Friesland, voor onze Friese belanghouders een webinar over ons project DreamHûs.

  Het was een positieve en energieke bijeenkomst die live uitgezonden werd vanuit de presentatieruimte van WoonFriesland. 

  Wat waren de hoogtepunten tot nu toe

  De eerste acht experimenten voor duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen werden toegelicht. Ook werd er geschetst welke experimenten op stapel staan. Zoals een elektrische cv-ketel met een zeer hoog vermogen, compacte energiebesparende ventilatie, een inbouw douche-wtw en hoogwaardige binnenisolatie op maat. 

  Het webinar werd geleid door Rudo de Bert, relatiemanager bij het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, verzorgde de aftrap door te vertellen over haar droom. Folkert Linnemans, innovator bij Bouwgroep Dijkstra Draisma, informeerde de Friese belanghouders en andere geïnteresseerden over de acht bestaande experimenten en gaf een doorkijk naar de experimenten die binnenkort starten. Gea Hertz van De Bewonersraad Friesland vertelde over de eerste ervaringen van de bewoners van de drie DreamHûzen. 

  Het webinar werd afgesloten met een vraaggesprek met Biense Dijkstra (directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma), Gert Brouwer (algemeen directeur Huurdersvereniging de Bewonersraad Friesland) en Sigrid Hoekstra. 

  Hieronder kun je het hele webinar terugzien