Wij creëren meer woonruimte op Vlieland

  3 december 2019

  Nieuwe huurhuizen op Vlieland

  Nieuwe huurhuizen op Vlieland

  25 nieuwe huizen op het terrein van de voormalige basisschool De Zeester

  De eerste huizen staan! Op het terrein van de voormalige basisschool De Zeester op Vlieland zijn wij begonnen met de bouw van 19 nieuwe huurwoningen. Onder andere de muren, vloeren en het dak worden op de vaste wal gemaakt en vervolgens verscheept naar het eiland en daar in elkaar gezet. Zes koopwoningen worden door gemeente gebouwd. Bijzonder is dat het huizen zijn met een mansardedak, waardoor ze meer woonruimte hebben. De 19 huurwoningen zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Er is een bedrag van ruim 4 miljoen mee gemoeid. Het werk is volgens planning komend voorjaar klaar.

  Meer ruimte

  Bij een mansardedak is het onderste deel van het dak steiler dan het bovenste deel. Hierdoor ontstaat er een geknikte vorm, die zorgt voor ruimtewinst. De nieuwe woningen komen te staan aan de Willem de Vlaminghweg, de Zeester en de Nieuwestraat. Vanuit een open keuken hebben bewoners uitzicht over de straat. Vanuit een ruime woonkamer kunnen zij genieten van hun achtertuin. De huizen hebben onder andere drie slaapkamers, een zolder met opbergruimte en een fietsenberging in de tuin. 

  Goed en betaalbaar wonen

  Eind 2018 en begin van dit jaar ging WoonFriesland ook al aan de slag op Vlieland. Toen verbeterden wij 43 woningen aan de Berkenlaan en de Nieuwestraat. Met de bouw van de 19 sociale huurhuizen, investeren wij als sociaal verhuurbedrijf opnieuw in het Waddeneiland. Zo werken wij verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt. 


  Nieuwe huurhuizen op Vlieland