Wij investeren ruim 2 miljoen in 64 woningen in Kollum

  19 februari 2019

  Tsjerk Hiddestraat, Kollum

  Tsjerk Hiddestraat, Kollum

  Wij starten eind februari met het moderniseren en verduurzamen van woningen aan de Tibeert en de Cantaart in Kollum. Eind april / begin mei zijn de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat aan de beurt.

  De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en keukens. Ook nemen wij energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. In totaal gaat het om 64 woningen. Het complete project is half juli afgerond. 

  De woningen aan de Tibeert en de Cantaart krijgen nieuwe mechanische ventilatie en cv-installaties. Naast het vervangen van de badkamers en keukens, vervanen wij daar ook de meterkasten. Op zoveel mogelijk daken komen zonnepanelen te liggen. Het voegwerk van de buitengevels wordt gecontroleerd en hersteld. Waar asbest is, wordt dat verwijderd, als dat nodig is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. 

  Woningen Tsjerk Hiddesstraat  

  In de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat vervangen wij de keukens, badkamers en toiletten. Ook komen er nieuwe voordeuren. Bij de benedenwoningen brengen wij vloerisolatie aan. De balkons en de dakbedekking van de bergingen worden gecontroleerd en hersteld. De schoorstenen krijgen onderhoud en het in de woning aanwezige asbest wordt waar nodig verwijderd. 

  Informeren huurders

  Alle bewoners ontvangen van ons een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Vanaf half februari komt op de parkeerplaats bij de Tibeert ons Informatiepunt Woonvragen te staan, waar bewoners met vragen bij ons terechtkunnen. Verder worden in de wijk bouwborden geplaatst. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met de kwaliteitsverbetering investeren wij als het sociaal verhuurbedrijf ruim 2 miljoen euro (incl. BTW) in Kollum. Zo werken wij door aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt. 

  Cantaart, Kollum