Wij moderniseren en verduurzamen 30 huizen in Noardburgum

  5 april 2018

  Wij zijn gestart met het verbeteren van 30 huurwoningen aan de Hanegraaffweg in Noardburgum. 20 van de 30 huizen worden zowel van binnen als van buiten aangepakt.

  We willen de kwaliteit en het wooncomfort op het niveau brengen dat we onze huurders willen bieden. De woningen maken een labelsprong naar minimaal label B en zelfs naar A. Volgens planning zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie klaar. Bij 10 woningen wordt met name onderhoud aan de buitenkant gedaan. 

  De 30 woningen zijn gebouwd tussen 1956 en 1964. Een deel van de woningen krijgt onder andere een nieuwe badkamer en toilet, een moderne meterkast en mechanische ventilatie. Tegelijkertijd worden buitenshuis metsel- en schilderwerk, dakpannen, dakgoten en waterafvoeren gecontroleerd en waar nodig hersteld.

  Energiebesparing

  In het kader van energiebesparing worden de begane grond vloeren geïsoleerd en worden de spouwmuren voorzien van isolatiemateriaal. De ramen krijgen HR++ glas en bij verschillende woningen worden houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Zonnepanelen komen op de daken, zo kunnen onze bewoners profiteren van goedkopere zonnestroom van eigen dak. Hiervoor wordt geen huurverhoging gerekend. De woningen maken hierdoor een labelsprong naar minimaal B en zelfs naar A. 

  Persoonlijke informatie

  Wij hebben de betreffende huurders tijdens huisbezoeken persoonlijk geïnformeerd over wat zij kunnen verwachten. Daarnaast zijn zij gedurende de werkzaamheden altijd welkom in het mobiele Informatiepunt “Woonvragen” aan de Hanegraaffweg ter hoogte van nummer 10. Onze wijkconsulent is daar regelmatig aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies.