Wij nemen 49 appartementen van Accolade over

  24 oktober 2018

  Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade en Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland

  Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade en Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland

  De 49 appartementen in Burgum kopen wij van woningcorporatie Accolade. Accolade verkoopt deze en andere woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel, omdat zij zich meer wil concentreren op haar kerngebieden waar ze de meeste woningen heeft.

  Wij als het sociaal verhuurbedrijf zijn actief in heel Friesland. De appartementen aan de Markt en Schoolstraat in Burgum zijn een mooie aanvulling op ons bezit. De koopovereenkomst is inmiddels getekend. De overdracht van de appartementen is op 1 april 2022.

  De aankoop betreft een woongebouw met 13 appartementen aan de Markt en een woongebouw met 36 appartementen aan de Schoolstraat. Wij nemen deze reguliere sociale appartementen over, omdat die goed passen bij onze portefeuillestrategie. Accolade wil ook haar andere (zorg)woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel verkopen. De komende periode kijken ze hoe ze dit zorgvuldig kunnen doen.

  Mooie aanvulling

  Onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra is enthousiast over de aankoop van de appartementen. “De 49 huurwoningen sluiten goed aan op de rest van ons bezit in Tytsjerksteradiel”, zegt zij. ‘Wij zijn daarom blij dat Accolade ons deze mogelijkheid heeft geboden.’

  Logische stap

  ‘Wij vinden het fijn dat de huurders op dezelfde manier kunnen blijven wonen’, vertelt Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van Accolade. ‘Onze huurders in Burgum zijn bij WoonFriesland in goede handen. Voor ons is de verkoop een logische stap. Wij hebben minder dan honderd woningen in gemeente Tytsjerksteradiel. Wij concentreren ons nu op de vijf gemeenten waar we de meeste woningen hebben. Dit zijn gemeente De Fryske Marren, Heerenveen, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en Waadhoeke.’

  Huurder centraal

  De huurders ontvingen een brief van Accolade en worden door ons welkom geheten. Bewoners merken niet veel van de overdracht naar ons als nieuwe eigenaar en verhuurder. De huurprijzen blijven gelijk. Alleen regelen ze hun woonzaken vanaf 1 april met ons. Ook krijgen ze een andere wijkconsulent als contactpersoon. Wij gaan de woningen inspecteren om te kijken hoe ze er technisch voorstaan. Zo kunnen wij het onderhoud voor de komende jaren goed inplannen.