Wij verbeteren 43 huizen in Surhuisterveen

  10 juli 2018

  Torenvalk

  Torenvalk

  Investering in duurzaam en comfortabel wonen voor huurders.

  Wij zijn gestart met kwaliteitsverbeteringen aan 43 huurwoningen in Surhuisterveen. We investeren 1 miljoen euro om deze woningen te verduurzamen en huurders meer wooncomfort te bieden. 

  De verbeteringen in Surhuisterveen worden uitgevoerd in en om woningen aan de Torenvalk, de Houtduif, de Havik en de Merel. Naast onderhoud, zoals schilder- en reparatiewerk, worden de woningen beter geïsoleerd. Een groot deel van de woningen krijgt ook een nieuwe badkamer, keuken, toilet en mechanische ventilatie.

  Duurzaam wonen: goed voor huurder en milieu 

  Tijdens het project in Surhuisterveen worden de woningen verduurzaamd. Op de daken komen zonnepanelen en huidige beglazing wordt vervangen door hoog isolerend HR++ glas. Onze huurders profiteren hiermee van lagere energiekosten. Bovendien dragen de maatregelen bij aan een beter klimaat. 

  Informatie voor huurders 

  Voor het einde van 2018 zijn alle verbeteringen afgerond. Huurders zijn vooraf uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden. Daarnaast kunnen zij tijdens het verbeteringsproject terecht bij ons informatiepunt dat bij hen in de straat staat. Onze wijkconsulent is regelmatig aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies.