Wij werken aan modernisering en all electric nieuwbouw woningen in Stavoren

  20 maart 2019

  Nieuwbouw Voorstraat Stavoren

  Nieuwbouw Voorstraat Stavoren

  Wij zijn gestart met de sloop van 16 woningen aan de Achterdelft en Voorstraat in Stavoren. Eind december is de modernisering en verduurzaming van de andere 16 woningen in deze straten afgerond.

  Deze woningen kregen nieuwe keukens, badkamers en toiletten. Ook is geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en dubbel glas. De kosten bedragen circa 4 miljoen euro.

  Momenteel worden de 16 woonhuizen gesloopt. Op dezelfde plek komen 16 nieuwe all electric woningen terug. De verwachting is dat de eerste nieuwe woningen eind april 2019 opgeleverd worden. 

  Betrokken bewoners 

  In goed overleg met de bewoners is gekozen om 16 woningen te verbeteren en 16 woningen te slopen. Tijdens de sloop en nieuwbouw wordt de huurders alternatieve woonruimte aangeboden. Leegstaande woningen in de buurt worden gebruikt als wisselwoning. In de nieuwe woningen wordt straks gekookt op elektra en de woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Samen met een vertegenwoordiging van bewoners is de plattegrond, c.q. de indeling bepaald. Zo blijft de stenen berging en een deel van de tuin op wens van de bewoners in tact. 

  In Stavoren werken wij als sociaal verhuurbedrijf aan goed en betaalbaar wonen voor onze huurders. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit staat hierbij voorop. De lege woningen die gemoderniseerd zijn worden eerst gebruikt als wisselwoning. Daarna worden deze samen met de nieuwe woningen die nog beschikbaar zijn voor de zomer aangeboden voor verhuur.