Wij zorgen voor extra nieuwe betaalbare huurappartementen in Drachten en Leeuwarden

  8 september 2020

  Amelandsdwinger Leeuwarden

  Amelandsdwinger Leeuwarden

  Wij bouwen in Leeuwarden en Drachten kantoorruimte en zorgappartementen om tot 26 betaalbare huurappartementen.

  Daarmee geven we ook in 2020 invulling aan onze belangrijkste taak: zorgen voor goede, betaalbare en energiezuinige woningen voor mensen met een smalle beurs.

  De eerste nieuwe woningen in Leeuwarden zijn het resultaat van de ombouw van 5 leegstaande zorgappartementen aan de Maagdepalm. Deze appartementen zijn al klaar. Daarnaast zijn we aan de Amelandsdwinger gestart met het aanpassen en eigentijds maken van zorgappartementen naar 17 reguliere appartementen. Begin april zijn ze beschikbaar voor nieuwe bewoners. Op dezelfde plek zijn plannen om de leeggekomen kantoorruimte om te bouwen naar ongeveer 15 appartementen. In Drachten verbouwen we nu 2 zorgappartementen aan de Berglaan tot 4 appartementen. Begin maart zijn deze klaar. 

  Woningen zijn hard nodig 

  In totaal investeren we hiermee € 750.000 euro in betaalbare sociale huurappartementen. Die zijn hard nodig in de huidige woningmarkt, waarin woningnood en kosten voor huisvesting toenemen. Als sociaal verhuurbedrijf met focus op huurders met een smalle beurs voelen wij de urgentie. Onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra: “We investeren flink in onderhoud, verduurzaming, kwaliteitsverbetering, nieuwbouw en leefbaarheid. In 2018 ging het om 110 miljoen, in 2019 om 102 miljoen en dit jaar om 94 miljoen euro. Door de aanpassingen in Leeuwarden en Drachten komen er 26 appartementen extra beschikbaar. Naast de vele grotere projecten die wij doen, draagt ook dit soort initiatieven bij aan het oplossen van de woningnood.”