Wij zorgen voor nieuwbouw met 11 extra woningen

  22 juni 2021

  Nieuwbouw Burgum

  Nieuwbouw Burgum

  39 nieuwe duurzame appartementen door investering van bijna 7 miljoen in Burgum

  Samen met de bewoners van 28 appartementen aan de Kûpersstrjitte in Burgum hebben wij besloten de verouderde appartementen af te breken. Daarvoor in de plaats bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma voor ons, als het sociaal verhuurbedrijf, 39 duurzame en gasloze appartementen terug. Deze appartementen zijn in het voorjaar van 2022 in het woningaanbod beschikbaar. Hiermee zorgen wij voor 11 extra woningen in Burgum. De bouw, met een investering van bijna 7 miljoen, is net gestart. 

  De nieuwe appartementen komen in een corridorflat, met vier woonlagen. Bij een corridorflat zit de algemene gang in het midden van het gebouw. De voordeuren van de appartementen bevinden zich om de gang heen. In de corridorflat hebben alle appartementen twee slaapkamers. De nieuwe appartementen zijn gasloos waardoor koken en verwarmen elektrisch plaatsvindt. De huurwoningen hebben een A+++ label. Iedere woning beschikt over een balkon of terras en heeft een eigen fietsenberging, die zich op de begane grond bevindt. Aan de achterkant van het gebouw zijn voldoende parkeerplaatsen, die grenzen aan de gemeenschappelijke tuin.

  Samen met de Bewonersraad 

  Het bouwen van de nieuwe appartementen aan de Kûpersstrjitte is noodzakelijk. De gesloopte appartementen voldeden namelijk niet meer aan de eisen van deze tijd. Voor de bewoners van deze appartementen, veelal mensen op leeftijd, organiseerden wij drie bewonersavonden. Dit doen wij altijd samen met de Bewonersraad Friesland. Samen bespreken wij de sloop van de huidige appartementen en de bouw van de nieuwe appartementen. Met toestemming van de bewoners is besloten om deze corridorflat, met parkeerplaatsen aan de achterzijde, te bouwen.

  Populaire locatie 

  De Kûpersstrjitte, in het centrum van Burgum, is een gewilde woonlocatie. Wij verwachten dan ook dat de nieuwe woningen als warme broodjes over de toonbank gaan, zodra ze in de lente van volgend jaar in het woningaanbod staan. Vooral voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder is dit een kans, want zij krijgen voorrang op de nieuwe appartementen. Op dit moment hebben twee bewoners van de oude appartementen de interesse om terug te keren naar deze locatie.  

  Nieuwbouw Burgum