WoonFriesland aan de slag op Terschelling

  21 november 2019

  25 huizen aan het Kallandspad in Midsland krijgen meer comfort. Wij zijn vandaag aan de slag gegaan op Terschelling! Aan het Kallandspad in Midsland verbeteren wij 25 huurwoningen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van nieuwe keukens en badkamers. Het werk duurt tot en met eind februari 2020. Met het verbeteren van de huurhuizen is ruim 1,3 miljoen euro gemoeid.

  Het Kallandspad is pas de eerste straat van elf straten in de dorpen Midsland en West-Terschelling waarin het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland investeert. Waar nodig worden in de betreffende woningen de badkamer, de keuken en het toilet vervangen. Dit geldt voor ongeveer de helft van de adressen. Ook krijgen alle huizen betere mechanische ventilatie, een rookmelder en een nieuwe meterkast. 

  Buitenkant woningen

  Aan de buitenkant van de woningen zijn er vooral werkzaamheden die helpen om energie te besparen. Zo komen er nieuwe kunststofkozijnen met isolerend HR++ glas. Het metselwerk aan de gevel wordt ook gecontroleerd. Waar nodig vervangen wij oude voegen, herstellen wij het metselwerk en isoleren wij de spouwmuren. De dakgoten aan de voor- en achterkant van de woningen worden vervangen. De houten boeidelen van de berging krijgen een schilderbeurt. 

  Informeren huurders  

  Inmiddels hebben de bewoners van de 25 huurwoningen thuis bezoek gekregen van ons en de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Daarnaast is het Informatiepunt WoonVragen neergezet, waar bewoners terechtkunnen met hun vragen. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met deze kwaliteitsverbetering, waarbij het werk aan het Kallandspad nog maar het begin is, werken wij als het sociaal verhuurbedrijf aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.