WoonFriesland investeert in Service & Onderhoud

  15 februari 2018

  Nieuwbouw centraal magazijn aan Oedsmawei in Grou van start.

  Op donderdag 15 februari is de sloop van Oedsmawei 19 in Grou gestart. Het oude gebouw maakt plaats voor het nieuwe centrale magazijn van Service & Onderhoud van WoonFriesland. Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland vindt het belangrijk om Service & Onderhoud in eigen beheer te hebben en investeert daarom in medewerkers en het nieuwe magazijn. Het is de bedoeling om per april gebruik te kunnen maken van de nieuwe locatie. 

  WoonFriesland kiest bewust voor haar eigen Service- & Onderhoudsteam. “We vinden dat de blauwe WoonFriesland-bussen in de wijken thuishoren. De Service- & Onderhoudsmedewerkers zijn daar onze ogen en oren en daar hechten wij zeer aan”, legt directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra uit. Daarom investeert WoonFriesland in Service & Onderhoud: in 2017 is het team uitgebreid met 9 medewerkers. Te weten: vijf allround monteurs, twee monteurs voor cv-installaties en zonnepanelen en twee schilders. In totaal werken er nu 57 monteurs bij WoonFriesland. Dit jaar komen daar naar verwachting nog vier bij. 

  Nieuwe magazijnhal

  Service & Onderhoud krijgt een nieuwe, centrale plek aan de Oedsmawei 19 in Grou. WoonFriesland heeft het verouderde gebouw op die plek aangekocht. Na de sloop start de bouw van een modern nieuw pand, dat straks de entree van Grou een mooier aanzicht geeft. De nieuwe hal wordt het centrale magazijn van S&O, dat voorheen verspreid was over Drachten en Leeuwarden. Het pand in Drachten staat te koop, dat in Leeuwarden is inmiddels verkocht. Deze verkoop past bij de focus van WoonFriesland op haar kerntaak: investeren in verduurzaming en het betaalbaar houden van sociale huurwoningen. 

  Efficiënter werken

  De komst van het centrale magazijn betekent dat het Service- en Onderhoudsteam klantgerichter en efficiënter kan gaan werken. De bussen worden vanuit Grou bevoorraad zodat de monteurs minder reistijd kwijt zijn.