WoonFriesland verbetert en verduurzaamt 380 Friese woningen

  15 november 2023

  Investering van ruim 8 miljoen zorgt voor lager energieverbruik huurders

  Tussen half november en februari 2022 start WoonFriesland met de verbetering en het energiezuiniger maken van 380 woningen in Achtkarspelen, Opsterland, Ooststellingwerf, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden (Bilgaard en Westeinde). Het sociaal verhuurbedrijf combineert deze maatregelen, waaronder isolatie en het aanbrengen van HR++ beglazing, met het reguliere onderhoud aan de woningen. Hiermee zijn de woningen straks een stuk energiezuiniger en zien ze er aan de buitenkant weer tiptop uit.

  Alle woningen die nu onder handen worden genomen, waren aan de beurt voor planmatig onderhoud. Dat betekent dat schilder- en metselwerk wordt uitgevoerd, zodat de woningen er weer netjes uitzien. Waar nodig vervangen we dakramen. Ook asbestsanering en het vervangen van zinken dakgoten is bij een aantal woningen aan de orde.

  Combineren van werk

  WoonFriesland is al langere tijd bezig om verbeteringen aan te brengen om woningen duurzamer en energiezuiniger te maken zodat huurders een lager energieverbuik krijgen. Nu de energieprijzen sterk zijn gestegen heeft WoonFriesland deze aanpassingen eerder ingepland. Om de overlast van de werkzaamheden voor bewoners te beperken, combineren we dit met het planmatig onderhoud. Waar nodig en mogelijk brengen we verbeteringen aan als spouwmuurisolatie, HR++ beglazing, ventilatieroosters, kunststofkozijnen en het vervangen van draaiende delen en deuren.

  Informeren huurders

  Voor de start van de werkzaamheden krijgen de huurders een brief en worden de bewoners bezocht door de aannemer voor het inmeten.

  Veilig buiten werken

  De werkzaamheden zorgen voor een comfortabel en betaalbaar huis en vinden grotendeels buiten plaats. We werken uiteraard op een virusveilige manier; WoonFriesland heeft hiervoor een duidelijk protocol dat ook onze leveranciers hanteren.

  Goed en betaalbaar wonen

  Met deze kwaliteits- en energieverbetering investeert het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw in verschillende plaatsen in Friesland. Zo werken wij verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.