Woning verbeteren

    Mijn huurwoning verbeteren.

    WoonFriesland vindt het belangrijk dat je plezierig woont. Wij onderhouden onze huurhuizen met regelmaat en voeren kwaliteitsverbeteringen uit om het wonen nog prettiger te maken. Toch kan het zijn dat je bepaalde aanpassingen aan je huurhuis wilt doen, die het voor jou nog comfortabeler maken. Hieronder lees je hoe je dat regelt en waar je aan moet denken. 

    Je doet het zelf 

    Een klus aan je huurhuis die je zelf uitvoert, noemen we een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Voor een ZAV heb je toestemming van WoonFriesland nodig. Aan die toestemming zijn voorwaarden verbonden over de aard en kwaliteit van de materialen en het voorkomen van constructieschade. Ook moeten verbouwingen voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, nutsbedrijven en brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. Als je zelf een verandering in je huurhuis hebt aangebracht, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. 

    Voor aanpassingen, verbouwingen en verwijderingen die je zelf wilt doen, moet je bij WoonFriesland een aanvraag indienen. Gebruik hiervoor ons aanvraagformulier ZAV.