Woning verbeteren

  Mijn huurwoning verbeteren.

  WoonFriesland vindt het belangrijk dat je plezierig woont. Wij onderhouden onze huurhuizen met regelmaat en voeren kwaliteitsverbeteringen uit om het wonen nog prettiger te maken. Toch kan het zijn dat je bepaalde aanpassingen aan je huurhuis wilt doen, die het voor jou nog comfortabeler maken. Je kunt zelf gaan klussen of misschien kunnen wij het voor je doen. Aan beide mogelijkheden zijn voorwaarden verbonden. 

  Je doet het zelf 

  Een klus aan je huurhuis die je zelf uitvoert, noemen we een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Voor een ZAV heb je toestemming van WoonFriesland nodig. Aan die toestemming zijn voorwaarden verbonden over de aard en kwaliteit van de materialen en het voorkomen van constructieschade. Ook moeten verbouwingen voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, nutsbedrijven en brandweer en aan overige door de overheid gestelde regelgeving. Als je zelf een verandering in je huurhuis hebt aangebracht, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. 

  Voor aanpassingen, verbouwingen en verwijderingen die je zelf wilt doen, moet je bij WoonFriesland een aanvraag indienen. Gebruik hiervoor ons aanvraagformulier ZAV.

  Je wilt het door ons laten doen 

  Wil je een aanpassing in je huis die je niet zelf kunt doen? Dit noemen wij een geriefsverbetering. Wij berekenen daar een huurverhoging voor. Je kunt ons een verzoek doen voor een geriefsverbetering. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een geriefsverbetering is niet in alle gevallen mogelijk. Dat kan te maken hebben met de aanpassing die je wilt, de plannen die we al hebben voor je huis of de huurverhoging die er tegenover staat. 

  Een geriefsverbetering vraag je aan via e-mail. Daarin zet je welke aanpassing je graag wilt laten doen tegen een huurverhoging. Je stuurt je e-mail naar info@woonfriesland.nl.