Tuinonderhoud

  Dat maakt je buurt mooier!

  Tuinonderhoud Dat maakt je buurt mooier! Je tuin is het visitekaartje van je woning. En dat niet alleen: goed onderhouden tuinen geven de buurt een prettige uitstraling. Het zegt iets over de leefbaarheid. 

  Als bewoner ben je samen met je buren verantwoordelijk voor je woonomgeving. Daar zorg je voor! Daarom is het onderhoud van je tuin een must. Een niet goed onderhouden tuin zorgt vaak voor ergernis in de buurt. Daarom zijn wij altijd alert als we in de buurt zijn en geven we graag advies over wat we onder een verzorgde tuin verstaan en wat niet. Waar dat nodig is, gaan we in gesprek met bewoners om overlast tegen te gaan. Daarnaast organiseren we tuindagen samen met bewoners.  

  Een groene tuin

  Steeds vaker zien wij tuinen die volledig bestraat zijn. Misschien gemakkelijk in onderhoud, maar door de klimaatverandering en steeds fellere regenbuien zorgt dit voor veel wateroverlast. Daarom adviseren wij een groene tuin met gras en planten; deze zorgt ervoor dat het water sneller wordt opgenomen.

  Hulp nodig bij tuinonderhoud? 

  Het kan ook zijn dat je, bijvoorbeeld vanwege je gezondheid of leeftijd, hulp nodig hebt bij het onderhoud van je tuin. Of misschien heb je geen tuingereedschap? We helpen je graag! In ons uitleenpunt voor tuingereedschap kun je gratis spullen lenen. Zo ben je dubbelop groen bezig: je zorgt voor je tuin én je bent duurzaam bezig doordat je geen gereedschap koopt, maar leent!

  Uitleenpunt tuingereedschap

  Wij hebben in verschillende wijken een uitleenpunt voor tuingereedschap. Hier kun je als bewoner gratis gereedschap lenen. Vraag je wijkconsulent naar de mogelijkheden. 

  Leeuwarden

  • Mondriaanbuurt, Mondriaanstraat 5.
  • Vrijheidswijk, Pilotenespel (kelder). 

  Drachten

  • Voermanspad 42 
  •  Ureterperend 9 
  •  Berglaan 16-10 

  Staat jouw wijk of dorp er niet tussen?
  Er komen steeds nieuwe uitleenpunten bij. Vraag je wijkconsulent of hij/zij een uitleenpunt bij jou in de buurt weet. Wil je helpen om een uitleenpunt voor tuingereedschap op te starten? Neem dan ook contact op met je wijkconsulent.