Tuinonderhoud

  Tuinonderhoud: dat maakt je buurt mooier!

  Je tuin is het visitekaartje van je huurhuis. En dat niet alleen: goed onderhouden tuinen geven je buurt een prettige uitstraling. Het zegt iets over de leefbaarheid. 

  Als huurder ben je samen met je buren verantwoordelijk voor je woonomgeving. Daar zorg je voor! Daarom is het onderhoud van je tuin een must. Een niet goed onderhouden tuin zorgt vaak voor ergernis in de buurt. Daarom zijn wij altijd alert als we in de buurt zijn en geven we graag advies over wat we onder een verzorgde tuin verstaan en wat niet. Waar dat nodig is, gaan we in gesprek met bewoners om overlast tegen te gaan. Daarnaast organiseren we tuindagen samen met huurders. 

  Een groene tuin 

  Steeds vaker zien wij tuinen die volledig bestraat zijn. Misschien gemakkelijk in onderhoud, maar door de klimaatverandering en steeds fellere regenbuien zorgt dit voor veel wateroverlast. Daarom adviseren wij een groene tuin met gras en planten; deze zorgt er voor dat het water sneller wordt opgenomen. 

  Hulp nodig bij tuinonderhoud? 

  Het kan ook zijn dat je, bijvoorbeeld vanwege je gezondheid of leeftijd, hulp nodig hebt bij het onderhoud van je tuin. Of misschien heb je geen tuingereedschap? We adviseren je graag over instanties die je kunnen helpen. 

  Uitleenpunt tuingereedschap

  Als huurder ben je samen met je buren verantwoordelijk voor je woonomgeving. Daar zorg je voor! Daarom is het onderhoud van je tuin een must. Om je daarbij te helpen, bieden wij je de mogelijkheid om in je eigen wijk tuingereedschap te lenen. Wij hebben in verschillende wijken een uitleenpunt voor tuingereedschap. Vraag je wijkconsulent naar de mogelijkheden.

  Leeuwarden

  • Mondriaanbuurt, Mondriaanstraat 5.
  • Vrijheidswijk, Pilotenespel (kelder).

  Drachten

  • Voermanspad 42
  • Ureterperend 9
  • Berglaan 16-10

  Staat jouw wijk of dorp er niet tussen?
  Er komen steeds nieuwe uitleenpunten bij. Raadpleeg daarom regelmatig deze informatie. Wil je helpen om een uitleenpunt voor tuingereedschap op te starten? Neem dan contact op met je wijkconsulent.