Genomineerd voor de middenhuur award 2022

  17 juni 2022

  Buurblok huizen in Leeuwarden

  Buurblok huizen in Leeuwarden

  WoonFriesland doet het gewoon. Samen met Buurblok is de oplossing tegen het woningtekort gevonden.

  Met Buurblok wordt wonen als dienst aangeboden. Buurblok is de oplossing voor het woningtekort in de sociale middenhuursector. Met dit vernieuwende woonconcept zijn wij genomineerd voor de middenhuur award 2022. Buurblok is ontwikkeld in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon met als doel: woningcorporaties te helpen op een betaalbare manier hun woningambities te bereiken en hun huurders comfortabele, gezonde woningen bieden. Ook het onderhoud van de huizen ligt niet bij de woningcorporatie, maar bij Buurblok. 

  Wij, als het sociaal verhuurbedrijf zijn de eerste woningcorporatie in Nederland die deze uitdaging aan durfde en meegedacht aan het ontstaan van Buurblok. De huizen van Buurblok blijven in eigendom van Buurblok. Wij leasen de huizen en verhuren deze aan woningzoekenden. Door de huizen te leasen hoeven wij niet te investeren in nieuwbouw. 

  Op 21 mei 2022 zijn de eerste huizen opgeleverd in Leeuwarden en genieten 10 bewoners van hun duurzame Buurblokwoning inclusief twee elektrisch auto’s.

  Middenhuur award 2022 

  De Nederlandse woningmarkt zit volledig op slot. Middenhuur is de smeerolie. Wie verbetert met middenhuur de Nederlandse woningmarkt? Dat was de vraag voor de middenhuur award 2022. Wij zijn 1 van de 12 genomineerden voor deze award. De uitreiking vindt 14 juni plaats in de RAI Amsterdam tijdens de Provada. 

  Wonen als Dienst 

  Buurblok is een complete dienst met als slogan: ‘wonen als dienst’. De woningen zijn energieleverend met een duurzaam installatieconcept. Daarnaast wordt er een mobiliteitsoplossing aangeboden door een elektrische deel auto, scooter, fiets of bakfiets bij de huizen te leveren. Deze vervoersmiddelen zijn door de bewoners te gebruiken en dienen als opslag voor de opgewekte energie. 

  Bij de huizen in Leeuwarden zijn voor twee elektrische deelauto’s gekozen. Dit omdat de huizen in de wijk Techum staan, een stuk van het centrum van Leeuwarden af. Hoe meer de vervoersmiddelen worden gebruikt, hoe meer de bewoners besparen. 

  Én wonen én energie én mobiliteit én vaste heldere woonlasten van € 910 per maand in 1 pakket. En dat terwijl wij tijd, energie en geld besparen en toch kwalitatief uitstekende woningen aan kunnen bieden aan woningzoekenden.

  Uitslag middenhuur award 

  Bij de feestelijke uitreiking tijdens Provada in de RAI Amsterdam werden initiatieven in het zonnetje gezet die bijdragen aan het doorbreken van de op slot zittende Nederlandse woningmarkt.

  Helaas mochten wij de middenhuur bokaal niet meenemen naar Friesland. De winst was voor project Amst van MRP uit Amsterdam. Wel was het publiek erg enthousiast over Buurblok en de leaseconstructie.  

  Foto's Buurblok Leeuwarden