Wij blijven investeren in Burgum

  12 november 2019

  Naast 76 nieuwbouwwoningen krijgen nu 45 eengezinswoningen groot onderhoud.

  Naast de nieuwbouw van 76 gasloze woningen in Burgum zijn wij gestart met kwaliteitsverbetering en groot onderhoud van 45 eengezinswoningen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van badkamers en toiletten. Ook nemen wij energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk is net gestart en duurt tot en met september 2019. De kosten van het groot onderhoud bedragen 1,3 miljoen. 

  De 45 eengezinswoningen bevinden zich aan de Weverstrjitte, de Houtsagersstrjitte, de Harmen Sytstrasingel en de Weimakkerstrjitte. Momenteel bouwen wij in Burgum ook aan de B. Steenhuisenlaan, de B. Lohmanlaan en de Westersingel nieuwe woningen. In die straten komen 76 energiezuinige, gasloze 'all electric' woningen. De helft van die woningen worden in de loop van juni opgeleverd. De andere helft volgt komend najaar. 

  Werkzaamheden binnen en buiten de woningen

  Binnenin de 45 eengezinswoningen worden waar nodig badkamers, toiletten en meterkasten vervangen. Ook krijgen de woningen mechanische ventilatie en een rookmelder. 

  Bovendien komen er zonnepanelen op de daken te liggen. Voor de zonnepanelen brengen wij geen huurverhoging in rekening. Indien nodig maken wij het voegwerk weer up-to-date en rekenen we af met houtrot. De dakgoten en hemelwaterafvoeren worden gecheckt. 

  Informeren huurders 

  Inmiddels hebben de bewoners van de 45 woningen thuis bezoek gekregen van ons en de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Daarnaast in het Informatiepunt WoonVragen neergezet en kunnen bewoners daar terecht met hun vragen. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met deze kwaliteitsverbetering investeren wij opnieuw in Burgum. Zo werken wij als het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.