Wilco Fokkema

    Afbeelding van Wilco Fokkema
    Hier krijg je de kans om jezelf te blijven ontwikkelen Wilco Fokkema ging in 2018 als onderhoudsmedewerker aan de slag bij WoonFriesland. Daarna werd hij voorman voor de onderhoudsploeg en is sinds 2022 is hij mutatie-inspecteur.

    "Wanneer bewoners gaan verhuizen, kom ik als mutatie-inspecteur langs voor de voorinspectie. Samen lopen we een rondje door de woning en maken afspraken hoe we de woning graag terug willen krijgen. Ook plannen we gelijk een eindinspectie in. Sinds kort heb ik er een nieuwe taak bij: het overhandigen van de sleutel aan nieuwe bewoners. Wanneer iemand voor het eerste de deur opent van zijn of haar nieuwe woning, ben ik vaak stiekem net zo trots. Dat blijft iedere keer een feestje.

    Ik heb 23 jaar in de bouw gewerkt. Toen ik naar WoonFriesland ging, merkte ik een enorm verschil op de werkvloer. De sfeer onderling tussen collega’s is veel socialer en je krijgt alle ruimte en kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Ik ben er ontzettend trots op dat het me is gelukt om mutatie-inspecteur te worden. WoonFriesland is een sociale werkgever die kijkt naar wie je bent én naar wie je wilt worden."