Plaatsing

  Zo krijg jij zonnepanelen op je dak

  Wij willen graag dat zoveel mogelijk bewoners profiteren van goedkope zonnestroom. Daarom bieden wij je op meerdere momenten de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen. 

  Wanneer kun je instappen?

  • Bij kwaliteitsverbeteringsprojecten
   Wij voeren de komende jaren veel projecten uit waarbij wij de kwaliteit van onze huizen verbeteren. Tijdens deze projecten brengen wij zonnepanelen aan in combinatie met energiebesparende maatregelen. Op deze manier bespaar je extra op je energiekosten.

  • Bij opgezegde huurhuizen 
   Op het moment dat een huurder een huurwoning opzegt, bekijken wij of dit huis geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Zo kan de nieuwe huurder direct profiteren. In de advertentietekst bij de huurwoning staat of er zonnepanelen op het huis komen.

  • Bij eigen interesse 
   Op grondgebonden huurwoningen is het vaak mogelijk om op individuele basis zonnepanelen aan te laten brengen - ook als je huurhuis op dit moment niet betrokken is bij een kwaliteitsverbeteringsproject. Dit is niet mogelijk als je in een appartement of flat woont. Heb je interesse in goedkope stroom via zonnepanelen? Stuur dan een e-mail naar Zonnestroom@woonfriesland.nl en vermeld daarin je naam en adres. Een medewerker van Wocozon neemt dan contact met je op.

  • Bij wijkgerichte aanpak
   Wij starten regelmatig projecten om woningen per wijk te voorzien van zonnepanelen. Als we in jouw wijk van start gaan ontvang je vanzelf bericht. 
     

  Plaatsing zonnepanelen 

  In principe is elk huis met een dak gericht op het oosten, zuiden of westen geschikt voor zonnepanelen. Soms zijn er bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de dakconstructie, te veel schaduw door aanwezige bomen of andere gebouwen, waardoor het niet kan. We bekijken de mogelijkheden per woning. 

  Is jouw huis geschikt en heb jij het aanbod voor zonnepanelen ondertekend? Dan maakt een erkend installateur een afspraak met je voor het plaatsen van de panelen. Dit duurt slechts één dag. Je kunt direct profiteren van zelf opgewekte zonnestroom. De installateur plaatst de zonnestroommeter in de meterkast en legt door de woning een leiding aan van de meterkast naar de panelen. 

  De micro-omvormers plaatsen wij buiten, onder de panelen. De zonnepanelen zijn onderdeel van je huurwoning. Je kunt ze niet meenemen als je gaat verhuizen.