Apparatuur

  Apparatuur en werking

  Wocozon laat de zonnepanelen op jouw huis plaatsen door een erkend installateur. Een doorsnee woning krijgt tussen de 4 en 12 zonnepanelen. Het exacte aantal hangt met name af van de grootte van de huurwoning en het beschikbare dakoppervlak.

  De installatie in en op je huis 

  Een standaardsysteem van Wocozon bestaat uit zonnepanelen plus individuele omvormers en een zonnestroommeter. De installateur plaatst de panelen op een frame met dakhaken aan de dakbalken van je huurwoning. De zonnestroommeter plaatst hij in de meterkast en hij legt door de woning een leiding aan van de meterkast naar de panelen. De micro-omvormers plaatsen wij buiten, onder de panelen. Je hebt een meter nodig die op een correcte wijze de teruglevering registreert. Een slimme meter voldoet aan deze eis.

  De werking 

  Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen hebben twee lagen silicium. Als de zon op de cellen schijnt, gaat er een elektrische stroom tussen de lagen lopen (halfgeleiders). De micro-omvormers zetten deze gelijkstroom om in wisselstroom, zodat het kan worden gebruikt in je huurhuis of teruggeleverd kan worden aan het net. 

  De hoeveelheid energie is afhankelijk van het aantal panelen, de oriëntatie ten opzichte van de zon en de dakhelling van het huurhuis. Ook als de zon niet schijnt of in schaduwsituaties wordt er zonnestroom opgewekt. Wel zal de hoeveelheid opgewekte zonnestroom dan lager zijn. Wij gaan ervan uit dat 10 zonnepanelen op een gemiddelde huurwoning zo’n 2.800 kWh per jaar opwekken.  

  Veiligheid

  Wocozon werkt met uiterst hoogwaardige producten die continu worden getest door internationale keuringsinstituten en een zeer lange garantietermijn hebben. De technische levensduur van de installatie is ten minste 20 jaar. Bij stroomuitval schakelt de installatie zichzelf uit veiligheid uit. Via de zonnestroommeter kan Wocozon de opbrengst van de zonnepanelen op afstand uitlezen. Op die manier kan Wocozon ook zien of er een technisch probleem is.

  Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken, neem dan contact op met Wocozon. Bel met 085 744 10 58 of mail naar klantenservice@wocozon.nl