Wat moet je zelf doen?

  Wocozon en WoonFriesland maken het je zo gemakkelijk mogelijk. Toch zijn er een paar dingen die je na de plaatsing van de zonnepanelen zelf moet doen.

  Slimme meter laten plaatsen

  Na installatie meldt Wocozon je aan bij de netbeheerder. De netbeheerder neemt contact met je op voor plaatsing van een slimme meter (dit is gratis). Je beslist zelf of je de slimme meter wilt laten plaatsen. Als je niet kiest voor de slimme meter, moet je zelf jaarlijks handmatig en controleerbaar je meterstanden doorgeven. Het risico dat de teruglevering niet correct wordt vastgelegd, ligt dan bij jou. Als je geen controleerbare meterstanden kunt doorgeven, zal de volledige hoeveelheid opgewekte energie bij je in rekening worden gebracht.

  Je voorschot aanpassen bij je huidige energieleverancier

  Doordat je goedkopere zonnestroom gaat afnemen, kan je energievoorschot bij je huidige energieleverancier omlaag en zo bespaar je direct. Neem hiervoor contact op met je eigen energieleverancier. Verbruik je meer elektra dan je met de zonnepanelen opwekt, dan blijf je een deel van je stroom afnemen van je huidige energiebedrijf.

  Onderhoud zonnepanelen

  Als huurder kun je zorgeloos profiteren van goedkope zonnestroom. Je hoeft zelf geen onderhoud te doen aan de zonnepanelen. Wocozon heeft de panelen verzekerd en zorgt tijdens de hele periode voor het monitoren, verzekeren en onderhouden van de zonnepanelen en bijbehorende apparatuur.

  Het reinigen is niet nodig en zelfs helemaal niet goed voor de panelen. Er zit namelijk een vuilwerende coating op en de regenbuien zorgen daardoor dat het vuil van de panelen spoelt. Door het reinigen van de panelen slijt de coating er zelfs af. 

  Wocozon controleert de panelen met de zonnestroommeter. Als de opbrengst afneemt dan onderzoeken zij de oorzaak van die afname.