Wie maakt geisers, gas- en gevelkachels schoon?

  Geisers en (gas) kachels moeten schoon en intact zijn om de vorming van het giftige koolmonoxide te voorkomen. Controle en onderhoud zijn dus heel belangrijk. Ben jij eigenaar van de geiser, gas- en/of gevelkachel? Dan ben jij zelf verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Ben jij geen eigenaar? Dan zijn wij verantwoordelijk. 

  Geisers 
  Geisers zijn vaak eigendom van een onderhoudsbedrijf zoals Energiewacht of ASN (Aardgas Service Noord in omgeving Dokkum). Zij verzorgen het onderhoud. In enkele gevallen is WoonFriesland de eigenaar. In dat geval verzorgen wij het onderhoud. Maar het komt ook voor dat jij zelf eigenaar bent (geworden) van de geiser. In dat geval ben jij zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. 

  Kachels 
  Gaskachels en gevelkachels zijn in het algemeen eigendom van jou als bewoner. Jij bent dus zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.  

  Welke situatie voor jou geldt kun je navragen bij ons 

  Ben jij nog eigenaar van een open geiser zonder afvoer naar buiten, neem dan contact met ons op. Samen met een installateur kijken wij wat voor oplossing we kunnen bieden om deze geiser te vervangen.   

   

  Belangrijke informatie over koolmonoxide kun je in onderstaande video van de brandweer bekijken.