Hebben jullie meer informatie voor niet huurders?

  Wij begrijpen dat je als niet-huurder van WoonFriesland vragen hebt als er drones in de omgeving van je huis vliegen. Hieronder enkele vragen en antwoorden. 

  Wat gebeurt er met de beelden van mijn huis?
  Alle foto’s die we vastleggen met de drone, slaan we volgens wettelijk vastgestelde veilige procedures op. Hierna verwijdert Aeroscan op het hoofdkantoor alle persoonsgegevens op de foto’s door middel van blurring. 

  De drone verkent vooraf zijn eigen vlieggebied. Hierdoor kan het lijken dat er foto’s worden gemaakt van jouw huis. Er worden geen foto’s gemaakt van huizen die niet van WoonFriesland zijn. Mocht dit per ongeluk wel gebeuren, dan vernietigt Aeroscan deze foto’s. Wij krijgen deze foto’s niet te zien. Pas wanneer alle foto’s anoniem gemaakt zijn, deelt Aeroscan deze met ons als opdrachtgever. 

  Wordt mijn huis opgenomen?
  Gedurende de inspectie maakt de drone alleen foto’s van de huizen die van WoonFriesland zijn. De drone maakt geen foto’s van nabijgelegen huizen die niet van WoonFriesland zijn. 

  Jullie vliegen over mijn huis, mag dat?
  Niet iedereen mag zomaar overal met een drone vliegen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (toezichthouder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) heeft alle benodigde vergunningen aan Aeroscan verleend. Deze vergunning wordt alleen verleend aan bedrijven die een bewezen veilige werkmethode hanteren. Aeroscan mag daarmee inderdaad over woningen vliegen, ook als ze niet van WoonFriesland zijn.