Hebben jullie meer informatie voor niet huurders?

  Wij begrijpen dat je als niet huurder van WoonFriesland vragen hebt als er drones in de omgeving van je huis vliegen. Hieronder enkele vragen en antwoorden.

  Wat gebeurt er met de beelden van mijn huis?
  Alle foto’s die worden vastgelegd door de drone, worden op locatie volgens vastgestelde veilige procedures opgeborgen. Hierna worden op het hoofdkantoor van Aeroscan alle persoonsgegevens op de foto’s verwijderd door middel van blurring. Eventuele foto’s van nabijgelegen woningen die niet in het bezit zijn van WoonFriesland, worden verwijderd. Pas wanneer alle foto’s anoniem zijn, worden deze gedeeld met de opdrachtgever. 

  Wordt mijn huis opgenomen?
  Gedurende de inspectie wordt er door de drone enkel foto’s gemaakt van de woningen die in het bezit zijn WoonFriesland. Er wordt geen data ingewonnen van nabijgelegen woningen die niet in het bezit zijn van WoonFriesland.

  Jullie vliegen over mijn huis, mag dat?
  Niet iedereen mag zomaar overal met een drone vliegen. De Inspectie Leefomgeving en Transport, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft alle benodigde vergunningen aan Aeroscan verleend. Deze vergunning wordt alleen verleend aan bedrijven die een bewezen veilige werkmethode hanteren. Aeroscan mag daarmee inderdaad over woningen, ook die niet van WoonFriesland zijn, vliegen.